Gemeente West Maas en Waal verstrekt subsidie aan nieuwe jonge ondernemersvereniging

9 maanden geleden gepubliceerd

De Gemeente West Maas en Waal geeft een subsidie van €10.000 aan de nieuwe ondernemersvereniging Next Wave. Deze vereniging heeft als doel om jonge ondernemers uit het Land van Maas en Waal te verbinden, kennis te laten uitwisselen en elkaar te ondersteunen bij het vinden van nieuwe opdrachten.

Ondersteuning voor jonge ondernemers

De wethouder Marieke van den Boom-Witzel prijst het initiatief van een paar enthousiaste ondernemers uit de gemeente. Met het startkapitaal van €10.000 kunnen de initiatiefnemers de vereniging oprichten en hun ambitieuze plannen ten uitvoer brengen. De gemeente ziet Next Wave als een waardevolle aanvulling op de bestaande ondernemersverenigingen, omdat ze zich specifiek richten op jonge ondernemers.

Plannen voor het eerste jaar

In het eerste jaar focust Next Wave zich op het bouwen van een website en interactief online platform, het organiseren van netwerkbijeenkomsten en evenementen, en het inzetten op online en offline promotie. Initiatiefnemers Lynn Brands en Nancy van Eck van Next Wave zijn dankbaar voor de financiële steun. Ze geven aan dat de behoefte aan zo’n vereniging duidelijk is, aangezien ze al een community hebben met bijna 100 jonge ondernemers die zich hebben aangesloten bij Next Wave.