Geen ondermijnende criminaliteit aangetroffen bij controle in Wijchen

6 maanden geleden gepubliceerd

Vandaag heeft er een uitgebreide integrale controle plaatsgevonden in de gemeente Wijchen. Het ondermijningsteam Tweestromenland (OTSL) onderzocht opslaglocatie 1BOX Self-Storage aan de Nieuweweg. Er zijn geen strafbare zaken aangetroffen. De ondernemer doet er alles aan om ondermijnende criminaliteit te voorkomen en dat lijkt succes te hebben.

Deel van regionale aanpak

De controle in Wijchen maakt deel uit van de regionale aanpak in Tweestromenland. Het OTSL heeft het thema ‘Controle opslaglocaties/garageboxen’ gekozen in de aanpak van ondermijnende criminaliteit in de regio. Controles zoals deze vinden plaats in het hele land en leggen vaak illegale zaken bloot, zoals de opslag van drugs, vervalste merkkleding en illegale tabak. De controle was een gezamenlijke actie van de gemeente Wijchen, de politie en de douane.

Maatregelen tegen ondermijnende criminaliteit

1BOX in Wijchen is een opslaglocatie waar particulieren een ruimte kunnen huren om spullen op te slaan. De eigenaar doet er alles aan om ondermijnende criminaliteit te voorkomen. De genomen maatregelen zijn onder andere het voeren van intakegesprekken met huurders, het werken met huurcontracten, het niet accepteren van contante betalingen en het controleren van boxen na de verhuur.

Alle vestigingen van 1BOX worden minimaal een keer per jaar bezocht door speurhonden die getraind zijn in het opsporen van drugs, tabak of vuurwerk. Verder hanteren ze een actief meldingsbeleid. Dat betekent dat er actief een melding wordt gemaakt bij verdenking van illegale praktijken.

Resultaat van de controle

Het ondermijningsteam Tweestromenland onderzocht vandaag of deze maatregelen voldoende zijn om de ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Na een uitgebreide controle, waarbij het ondermijningsteam alle medewerking kreeg van 1BOX, werd de conclusie getrokken dat alle getroffen maatregelen om criminaliteit buiten de deur te houden succesvol zijn. Er zijn geen strafbare zaken aangetroffen.