Fraude door 'bankmedewerkers' in Gelderland en Overijssel

5 maanden geleden gepubliceerd

Criminelen in Gelderland en Overijssel hebben zich voorgedaan als bankmedewerkers om mensen van hun geld te beroven. De daders vragen hun slachtoffers om op een link te klikken via een overtuigende e-mail of sms. Door te klikken, krijgen de oplichters toegang tot pinpassen en bankgegevens. In sommige gevallen zijn mensen voor duizenden euro’s bestolen.

Herkenning van de daders

De politie vraagt hulp bij het herkennen van de daders. Als je een van de daders herkent, kan je dit melden met het procesnummer (beginnend met 2023) en de plaatsnaam. Deze informatie is te vinden boven de foto van de verdachte.

Tips tegen bankmedewerkerfraude

Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen dit soort fraude. Een effectieve manier om dit te doen is door nooit op een link te klikken in een e-mail of sms die van je bank lijkt te zijn. In plaats daarvan kan je het beste rechtstreeks naar de website van je bank gaan of de officiële app gebruiken.

Melden van oplichtingspraktijken

Als je meer informatie hebt over deze oplichtingspraktijken, dan kan je de opsporingstiplijn bellen: 0800-6070. Mocht je liever anoniem blijven, dan kan je Misdaad Anoniem bellen op 0800-7000.

De volledige lijst van verdachten is te vinden op de website van de politie.