Landelijke finale brandweerwedstrijden in Nunspeet

7 maanden geleden gepubliceerd

De landelijke finale van de brandweerwedstrijden, ook bekend als vaardigheidstoetsen, vindt plaats in Nunspeet op zaterdag 23 september. Na vele voorrondes door 140 brandweerteams in Nederland strijden de vijf beste teams om de felbegeerde eerste prijs.

Een uitdagend scenario

Brandweerkorps Nunspeet organiseert de wedstrijd. Leden en oud-leden zullen de deelnemende korpsen een uitdagend scenario voorschotelen waarin ze hun vaardigheden op het gebied van brandbestrijding, technische hulpverlening, reddingswerk en omgang met gevaarlijke stoffen moeten tonen.

Vaardig worden en blijven

Het doel van de vaardigheidstoetsen is om de brandweerkorpsen niet alleen vaardig te maken, maar ook vaardig te houden. Tijdens de wedstrijden moeten de korpsen al hun deskundigheid, vaardigheden, creativiteit en kennis inzetten. Een deskundige jury beoordeelt hun inzet.

Deelnemende korpsen

De korpsen die strijden in de landelijke finale zijn Blaricum, Linschoten, Beverwijk, Gemert en Bladel. De eerste ploeg begint om 8.00 uur en de laatste om 15.00 uur. Burgemeester Céline Blom maakt om 19.00 uur de winnaar bekend en reikt de prijzen uit in de brandweerkazerne van Nunspeet.

Instructies voor toeschouwers

Belangstellenden kunnen de verrichtingen van de korpsen van dichtbij volgen. Zij kunnen zich zaterdag melden bij de brandweerkazerne in Nunspeet om te horen waar de wedstrijdlocatie is. De organisatie verzoekt dringend om gedurende de dag geen berichten of foto’s op social media te delen, om te voorkomen dat dit de korpsen die nog moeten spelen zou kunnen bevoordelen.