Explosie aan de Wilgenhof in Vaassen: politie zoekt getuigen

3 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van 26 op 27 december heeft een man de voordeur van een woning aan de Wilgenhof in Vaassen laten ontploffen terwijl er mensen binnen lagen te slapen. De politie is op zoek naar deze man en roept getuigen op om zich te melden.

Omschrijving van het incident

Rond 01.00 uur liep een man naar de voordeur van de woning en legde een pakketje neer. Kort daarna vond de ontploffing plaats, waarbij de onderkant van de deur bijna volledig werd weggeblazen. De knal wekte de bewoners, die in de achtertuin hebben gewacht op de aankomst van de brandweer en politie. De angst verdween niet meteen nadat het vuur was geblust. Een dergelijke aanslag heeft een aanzienlijke impact op de slachtoffers.

Oproep aan getuigen

De politie is op zoek naar informatie over de identiteit van de man, zijn kleding, postuur of manier van bewegen. Ook informatie over de vluchtroute van de man of een mogelijk motief voor de aanslag is van belang. Getuigen worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie.

Meld Misdaad Anoniem

Mensen die liever anoniem blijven, kunnen hun informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. Dit onafhankelijk meldpunt stuurt de informatie alleen door als deze op geen enkele manier naar de tipgever te herleiden is.