Drie verdachten aangehouden na schietincident in Apeldoorn

4 maanden geleden gepubliceerd

Gisteravond zijn drie mannen opgepakt in verband met een schietincident dat eerder op de dag plaatsvond aan de Mauvestraat in Apeldoorn. Bij het incident kwam een 20-jarige man uit Arnhem om het leven.

Incident in de Mauvestraat

Het incident gebeurde rond 16.11 uur. Volgens meldingen vond er voorafgaand aan het schietincident een ruzie plaats op straat, die voorbijgangers probeerden te sussen. Ondanks pogingen van buurtbewoners om de man te reanimeren, overleed het slachtoffer ter plaatse, voor de woning van een van de omstanders die hulp hadden geboden.

Aanhoudingen en onderzoek

De politie kon al snel drie verdachten in het vizier krijgen. Met behulp van de Dienst Speciale Interventies (DSI) zijn drie mannen van 21, 19 en 37 jaar op verschillende plaatsen in Apeldoorn aangehouden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De aanleiding van het incident is nog onduidelijk en wordt onderzocht. Er wordt met verschillende scenario’s rekening gehouden. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart, waarbij getuigen zijn gehoord, camerabeelden worden veiliggesteld en sporenonderzoek is gedaan. Ook is er slachtofferhulp ingeschakeld voor de getuigen van het incident.