Dodelijk steekincident in Nijmegen, recherche zoekt drie verdachten

8 maanden geleden gepubliceerd

Naar aanleiding van een dodelijk steekincident aan de Couwenbergstraat in Nijmegen op zondagavond 10 december, is de recherche op zoek naar twee mannen en een vrouw. Dit incident ontstond uit een vechtpartij waarbij een 38-jarige man werd neergestoken. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Details van het incident

Rond 19.15 uur ontving de politie meerdere meldingen over een vechtpartij. Drie mannen liepen over de Couwenbergstraat ter hoogte van de Lidl en kwamen in conflict met een man en een vrouw in een kleine, donkere auto. Een derde man voegde zich bij hen. De ruzie verplaatste zich over straat en eindigde met het steekincident. Na het incident vluchtten de betrokkenen in de kleine donkere auto in de richting van de Blankenborgstraat.

Arrestaties en onderzoek

Na het incident zijn een 61-jarige man en een 34-jarige man aangehouden. Zij worden echter niet verdacht van het steekincident. Een Team Grootschalig Opsporing (TGO) is geformeerd om de gebeurtenissen te reconstrueren en de verdachten op te sporen.

Oproep tot getuigen

De recherche is op zoek naar twee mannen en een vrouw, die na het incident zijn gevlucht in een kleine, donkere auto, vermoedelijk een Volkswagen. De eerste man heeft een donkere huidskleur, fors postuur en sprak mogelijk Papiaments. De tweede man heeft een sportief postuur en droeg sportieve kleding. De vrouw heeft een tenger postuur en droeg een halflange jas met een capuchon met bontkraag.

Er zijn veel getuigen geweest van het incident en de recherche roept hen op om informatie of beeldmateriaal te delen. Ook vraagt het onderzoeksteam aan omwonenden om camerabeelden te bekijken tussen 19.10 en 19.20 uur.

Contact opnemen

De politie roept iedereen op die informatie of beeldmateriaal heeft om contact op te nemen. Ook als men twijfelt of de informatie bijdraagt, wordt gevraagd om het door te geven. Informatie kan telefonisch worden doorgegeven via 0800-6070 met vermelding van zaaknummer 2023569105. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.