Aandacht voor discriminatie en racisme in Noord-Veluwe op Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie

3 maanden geleden gepubliceerd

Donderdag 21 maart is het de Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie, uitgeroepen door de Verenigde Naties in 1960. In de regio Noord-Veluwe, waaronder Oldebroek, wordt aandacht besteed aan deze belangrijke dag. Het doel is om inwoners bewust te maken van de impact van racisme en discriminatie.

Jaarlijkse reflectie

In Nederland, en dus ook in de regio Noord-Veluwe, komen vormen van discriminatie en racisme voor. Het is belangrijk om jaarlijks tijdens de Dag Tegen Racisme en Discriminatie stil te staan bij wat discriminatie en racisme betekenen voor inwoners uit deze regio.

Dialoog met inwoners

Discriminatie.nl Noord Oost Nederland zal aanwezig zijn op de weekmarkten in Oldebroek, Wezep, Putten, Harderwijk en Nunspeet op 21 maart. De organisatie wil graag met inwoners in gesprek over discriminatie en racisme en het meldpunt onder de aandacht brengen.

Landelijke campagne

Op dezelfde dag start ook een landelijke bushokjes-postercampagne waar enkele gemeentes in de regio Noord-Veluwe, waaronder Oldebroek, aan deelnemen. Deze campagne, georganiseerd door Discriminatie.nl, geeft letterlijk een gezicht aan iedereen die te maken heeft gehad met discriminatie of racisme.

De postercampagne heeft als doel om enerzijds herkenning te geven, zodat mensen die slachtoffer zijn van racisme en discriminatie dit gaan melden bij het landelijke meldpunt. Anderzijds zet de campagne aan tot meer maatschappelijke bewustwording.

Meldpunt voor discriminatie

Als u discriminatie ervaart of getuige bent van discriminatie, wordt u opgeroepen dit te melden via Discriminatie.nl of 0800 0880. Onderdeel van de campagne is de oproep om altijd, maar speciaal op deze dag, erbij stil te staan dat iedereen gelijkwaardig is en daarnaar te handelen.