Dieven stelen postzegelvellen ter waarde van ruim 800 euro in Groesbeek

3 maanden geleden gepubliceerd

Eind november vond een opmerkelijke diefstal plaats in een supermarkt aan De Bats in Groesbeek. Een man stal daar een stapel postzegelvellen terwijl een medewerker van de supermarkt even niet oplette.

De diefstal

De dief liep naar de servicebalie, die op dat moment onbemand was. Een kassamedewerker was op dat moment ongeveer vijf meter verderop klanten aan het helpen. Toen deze medewerker even niet keek, greep de man de kans om de postzegels te stelen. Het ging om vijftien vellen geboortepostzegels. Elk vel met vijftig postzegels is bijna 55 euro waard, wat betekent dat de dieven voor ruim 815 euro aan postzegels ontvreemdden.

Handlanger

Een handlanger van de dief bevond zich ook in de winkel. Deze twee mannen zijn niet alleen in deze supermarkt in Groesbeek actief geweest, maar hebben ook in andere winkels diefstallen gepleegd. Zo stalen ze in Nijmegen een stapel decemberzegels. Bij hun diefstallen leidde de één een medewerker af, terwijl de ander de diefstal pleegde.

Het onderzoek naar deze diefstallen is nog gaande. De politie roept getuigen op zich te melden als ze meer weten over deze zaak.