Diefstal op bedrijfsterrein in Nijkerk: Twee kostbare haspels met stroomkabels gestolen

5 maanden geleden gepubliceerd

Op een bedrijventerrein aan de Sluiswachter in Nijkerk hebben drie mannen in de nacht van 4 juli 2023 twee kostbare haspels met stroomkabels gestolen. De politie is op zoek naar deze mannen en roept getuigen op zich te melden.

Omschrijving van het incident

De mannen knipten ‘s nachts het hek van het bedrijventerrein open. Eén man betrad het terrein om de situatie te inspecteren. Kort daarop keerde hij terug met de twee andere mannen. Samen rolden zij vier haspels door het gat in het hek.

Elk van deze haspels weegt ongeveer zevenhonderd kilo en is ruim vijfduizend euro waard. Om een onbekende reden lieten de dieven twee van de vier haspels aan de andere kant van het hek achter toen zij het terrein verlieten.

Oproep tot getuigen

De politie roept getuigen op die mogelijk iets verdachts hebben gezien in de nacht van 4 juli in Nijkerk of in de omgeving. In het bijzonder wordt gevraagd of iemand een auto met aanhanger heeft gezien met twee grote haspels erop.

Wie informatie heeft over deze zaak, kan deze doorgeven via het tipformulier of door te bellen naar de gratis tiplijn op 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.