Coldcaseteam heropent 23 jaar oude moordzaak Tonny ter Horst

3 maanden geleden gepubliceerd

Het coldcaseteam van de politie Oost-Nederland roept de hulp van burgers in om na 23 jaar antwoord te krijgen op de vraag: wie doodde Tonny ter Horst? De politie zet onder andere het Mobiel Media Lab en het televisieprogramma Opsporing Verzocht in om aandacht te vragen voor de zaak.

De onopgeloste zaak

Op 9 oktober 2000 was de toen 34-jarige Tonny op bezoek bij zijn broer en zus in Terborg. Na een gezellige avond besloot hij langs te gaan bij de buurman die een coffeeshop runde in zijn woning. Op dat moment werd de coffeeshophouder overvallen door twee mannen. De overval mislukte, maar tijdens hun vlucht kwamen de overvallers Tonny tegen en schoten hem neer. Tonny overleed ter plekke. Ondanks uitgebreid onderzoek is de zaak nooit opgelost.

Oproep tot hulp

Het onderzoek naar de moord op Tonny werd in 2014 officieel een cold case en in 2020 werd de zaak op de cold case kalender geplaatst. Met succes, want er kwam nieuwe informatie binnen. Dit was voor het coldcaseteam aanleiding om de zaak te heropenen. De leider van het coldcaseteam gelooft dat er mensen zijn die meer weten over de zaak en hoopt dat zij bereid zijn om te praten.

Regionale aandacht

Het coldcaseteam denkt dat de daders destijds uit de regio kwamen. Op dinsdag 19 maart staat het Mobiel Media Lab in Terborg en Doetinchem om de dood van Tonny opnieuw onder de aandacht te brengen. Daarnaast besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak van Tonny. De uitzending wordt live uitgezonden in Terborg, vlakbij de plek waar Tonny destijds om het leven kwam.

Het Mobiel Media Lab staat dinsdag 19 maart om 09.00 uur op het Marktplein in Terborg. In de middag verplaatst het zich naar het Simonsplein in Doetinchem. Opsporing Verzocht is dinsdag 19 maart vanaf 20.26 uur te zien op NPO2 en de volgende dag wordt de uitzending herhaald om 13.20 uur op NPO2.