Kom 'buurtmaken' met de gemeente Bronckhorst op 16 april

3 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Bronckhorst organiseert op 16 april een informatieavond voor nieuwe inwoners. Deze avond staat in het teken van het typisch Achterhoekse ‘buurtmaken’. Het doel van de avond is de nieuwe inwoners kennis te laten maken met de gemeente en haar faciliteiten.

Een avond vol informatie

Waarnemend burgemeester Marja van der Tas en de wethouders stellen zich voor en geven inzicht in wat de gemeente voor de nieuwe inwoners kan betekenen. Naast de presentaties van de burgemeester en wethouders, kunnen de nieuwe inwoners bij verschillende kraampjes in de hal informatie inwinnen. Zo kunnen ze vragen stellen over bouwzaken, de omgang van de gemeente met jongeren, ouderen, vrijwilligers en het verenigingsleven, sportfaciliteiten en de inzet van de gemeente voor het landschap en de natuur. Ook de politie en brandweer zijn aanwezig om uitleg te geven over hun werk en de toeristische platforms laten zien wat er te beleven valt in de gemeente.

Goodiebag voor nieuwe inwoners

Ter introductie stelt de gemeente Bronckhorst voor iedere bezoeker een ‘goodiebag’ samen. Hierin zit informatie over verschillende bedrijven en verenigingen binnen de gemeente. Bedrijven en verenigingen die zich willen presenteren, kunnen een folder, speciale aanbieding of gadget inleveren bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Praktisch

De informatieavond vindt plaats op dinsdag 16 april van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Bronckhorst, Elderinkweg 2 in Hengelo. De inloop begint om 19.45 uur. Iedereen die in de afgelopen 1,5 jaar in de gemeente Bronckhorst is komen wonen of belangstelling heeft voor deze avond, is van harte welkom.