Brandstichting in woning Plataanhof, Vaassen

3 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van 25 op 26 mei is er brand gesticht bij een woning aan de Plataanhof in Vaassen, terwijl de bewoners thuis waren. De daders zijn nog niet gevonden.

Beschrijving van de gebeurtenis

Rond 03.00 uur kreeg een van de bewoners een melding van zijn deurbelcamera. Hij zag twee personen, vermoedelijk mannen, volledig in het zwart gekleed voor zijn huis staan. Een van hen droeg een bivakmuts. Deze man haalde een baksteen en een petfles onder zijn jas vandaan en gooide de steen door de ruit van de voordeur. Vervolgens ontstond er brand. De mannen renden weg richting een nabijgelegen voetbalveld. De bewoner wist de vlammen te doven en zo erger te voorkomen, maar de brand was een zeer angstige ervaring voor hem en zijn familie.

Signalement

De man die de steen en het brandende voorwerp gooide, droeg een zwarte bivakmuts, zwarte pet, zwarte lange jas, zwart trainingspak en zwarte sneakers. Hij heeft een lichte huidskleur. De andere man droeg geen bivakmuts, maar was ook gekleed in een zwart trainingspak en zwarte sneakers. Ook hij heeft een lichte huidskleur.

Oproep

Als je informatie hebt over deze brandstichting, of de mannen die nacht hebt gezien in de omgeving van de Plataanhof of het voetbalveld, wordt je gevraagd dit te melden. De politie is op zoek naar informatie die kan leiden tot het vinden van de daders. Eventuele informatie kan zeer waardevol zijn voor het onderzoek.