Brandstichting vrachtwagen in Didam: Politie zoekt getuigen

9 maanden geleden gepubliceerd

Op de Pakopseweg in Didam werd een vrachtwagen in brand gestoken. Dit gebeurde op 20 juli 2023. De brandstichting leidde tot het volledig uitbranden van een grote schuur. De politie is op zoek naar de dader en vraagt getuigen zich te melden.

Omschrijving van het incident

Het incident vond plaats rond middernacht. Een man liep over het terrein naar de geparkeerde vrachtwagen. Hij goot een vloeistof over de vrachtwagen en stak deze in brand. Na een luide knal vloog de vrachtwagen in brand en de man ging er snel vandoor.

De eigenaar van de vrachtwagen rende naar buiten in een poging te redden wat hij kon. Echter, hij kon niet voorkomen dat de brand oversloeg naar een grote schuur, die volledig uitbrandde. Door dit incident werden niet alleen de eigenaar, maar ook tientallen klanten die opslagruimte in de schuur huurden, gedupeerd.

Gevonden damesfiets

De politie meldt dat er de volgende dag een damesfiets is gevonden bij de doorgaande weg. De fiets is mogelijk achtergelaten door de dader. De fiets is zilverkleurig/donkerblauw van kleur en voorzien van handremmen. Aan de bagagedrager hingen vale bruine fietstassen van het merk ‘Arafura’ met rood/zwarte gespen.

Oproep aan getuigen

De politie vraagt of mensen informatie hebben over de brandstichting. Ook willen ze graag weten of iemand iets heeft gehoord over deze brand. Daarnaast vragen ze of iemand de gevonden damesfiets herkent.

Getuigen kunnen hun tips doorgeven via een tipformulier. Voor degenen die liever anoniem hun informatie willen doorgeven, kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem.