Bezoek Regio Zwolle aan Techlab Elburg: Nieuwe kansen voor onderwijs en bedrijfsleven

5 maanden geleden gepubliceerd

Techlab Elburg is bezocht door de Regio Zwolle, waarbij zij het Techlab als een mooi voorbeeld zagen van samenwerking tussen bedrijven, het onderwijs en de lokale overheid. Deze samenwerking zorgt voor een optimale aansluiting op de vraag naar gemotiveerd en deskundig personeel vanuit het bedrijfsleven, aldus Paul Guldemond, wethouder in Zwolle en trekker van de samenwerking arbeidsmarkt en economie van de Regio Zwolle.

Toekomstplannen: Zorglab

Naast het succesvolle Techlab, overweegt de gemeente Elburg ook een Zorglab te ontwikkelen. Henk Wessel, wethouder van de gemeente Elburg, ziet hier veel voordelen in voor de Regio Zwolle. Het zou een sterke ontwikkelkans bieden voor alle partners.

Techlab Elburg: Succesvol en Groeiend

Het Techlab, dat een jaar geleden in gebruik is genomen bij de locatie Oostenlicht van het Nuborgh College, is door succes uit zijn jas gegroeid. Om deze reden overweegt de gemeente Elburg een satellietvestiging in Hattemerbroek.

De formule van het Techlab kan ook voor andere sectoren, zoals de zorg, ingezet worden. Meer handen aan het bed zijn nodig, en die kunnen in de regio opgeleid worden door samen in te zetten op de regionale school-werkomgeving. Het ontwikkelen van een Zorglab zou ten goede komen aan de hele Regio Zwolle.

Belang van Techlab Elburg

Het Techlab in het Oostenlicht voorziet in een centrale plek met moderne faciliteiten voor onderwijs aan leerlingen, studenten en werknemers. In de gemeente Elburg zijn veel industriële bedrijven gehuisvest die hoogwaardige technische onderdelen en complete machines ontwikkelen. Deze bedrijven zorgen, samen met de uitgebreide installatie- en bouwsector, voor veel werkgelegenheid. Doorlopende leerlijnen die aansluiten op de arbeidsmarkt van nu en morgen worden aangeboden door de school en ondernemers, waardoor jonge leerlingen betrokken blijven.