Adinda van de Beek draagt PRO21 zetel over aan Mathias van Veen

9 maanden geleden gepubliceerd

Adinda van de Beek, gemeenteraadslid voor PRO21, heeft besloten haar zetel over te dragen aan Mathias van Veen. Van de Beek kwam in maart 2022 onverwacht met voorkeurstemmen in de gemeenteraad maar besloot in mei haar functie tijdelijk neer te leggen vanwege overspannenheid.

Reden voor vertrek

Van de Beek geeft aan dat het combineren van haar raadswerk met haar gezin, werk en het bedrijf van haar man te veel werd. Ze wil dingen met volle overtuiging en inzet doen, en voelt dat dit momenteel niet mogelijk is. Ze zal op kleinere schaal wel blijven bijdragen aan een betere wereld.

Opvolger Mathias van Veen

Mathias van Veen, afkomstig uit Nijkerkerveen, zal op 21 september 2023 geïnstalleerd worden als nieuw raadslid. Van Veen heeft Van de Beek de afgelopen periode al vervangen en was daarvoor actief als commissielid. Tijdens de raadsvergadering van 21 september zal zijn benoeming officieel worden.

Reacties vanuit de partij

Fractievoorzitter Irene Moes spreekt van een dubbel gevoel. Ze zal Van de Beek en haar grote betrokkenheid bij de inwoners missen, maar is ook blij dat Van Veen bereid is het stokje over te nemen. Van Veen zelf heeft respect voor de beslissing van Van de Beek en kijkt uit naar zijn nieuwe rol binnen de gemeente.