Onderzoek naar onrust in Wezep: oproep om zich te melden bij politie

Normal politie embleem

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 23 augustus twee mannen aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging, belediging van politie-agenten en het negeren van een vordering. Twee agenten zullen bovendien aangifte doen van mishandeling. Het was het sluitstuk van een grimmige situatie in Wezep. Uiteindelijk zestien politie-eenheden moesten naar het Meidoornplein komen om een groep van 50 personen te beteugelen.

Dit alles begon met een melding rond 03.00 uur van een schuurbrand. De politie was daar om de brandweer te ondersteunen; collega’s zagen direct al dat er een grimmige sfeer hing in de groep van aanvankelijk 100 omstanders: sommigen ging met elkaar op de vuist, waarom is niet duidelijk. Om de werkruimte voor de brandweer te vergroten, werd besloten de afzetting te vergroten en moest de menigte naar achteren. Op dat moment keerde de groep zich tegen de politie. De groep heeft diverse keren te horen gekregen dat zij moesten vertrekken, toen daar geen gehoor aan werd gegeven, werd besloten het plein te ontruimen, desnoods met dwang.

Gebruik geweldsmiddelen

Daarbij werden politie-ambtenaren ernstig beledigd en ook werd er geweld tegen politie-agenten gebruikt; twee collega’s zullen hier aangifte van gaan doen. De politie heeft op diverse momenten ook gebruik moeten maken van de wapenstok. Na drie kwartier was de rust hersteld.

Meld jezelf!

De politie doet onderzoek en sluit meer aanhoudingen gezien onze kennis over het gebied niet uit. We roepen niettemin mensen op zichzelf te melden.
Als u informatie heeft die kan helpen, bel dan 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief